Fettuccine cu sos alb si ciuperci

de laura_n in Paste, 27 Aug 2013 | 43870 vizualizari

 

Dintre toate tipurile de paste, acestea imi plac cel mai mult.
Le-am pregatit cu ciuperci, sunca si sos alb de branza si smantana. Noua ne plac mult astfel preparate.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste fettuccine
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr sunca presata
  • 1 cub branza uscata (eu am avut niste branza framantata de capra)
  • 2 galbenusuri
  • 400 gr smantana
  • sare cu condimente
  • ulei masline
  • 2-3 catei usturoi zdrobiti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fettuccine cu sos alb si ciuperci:

Spalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii. 

Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la foc mic, lasa apa si se inmoaie. Adaugam fasiile de sunca si doi catei de usturoi zdrobiti. Lasam focul un pic mai mic si lasam la rumenit.

Intre timp, punem pastele la fiert in apa, cu un varf de cutit de sare, timp de 7-8 minute.

Intr-un castron faramitam cubul de branza si adaugam galbenusurile. Amestecam rapid, adaugam smantana si punem sosul peste compozitia de ciuperci. Mai lasam pe foc aproximativ 5 - 6 minute, apoi dam deoparte.

Scurgem pastele, asezam cate o portie in fiecare farfurie si punem peste ele sos cu ciuperci si sunca. Presaram un pic de sare de mare cu condimente si servim.

Puteti acompania pastele cu un pahar cu vin alb.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

alegeti sunca de calitate, altfel riscati ca odata pusa in tigaie sa se transforme in cauciuc, eu am patit-o.

3

ciupercile se pot inlocui cu broccoli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fettuccine cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

simona72 1

28.08.2013, 11:20

Sunt grozaveeee!

laura_n 1

28.08.2013, 13:04

multumesc frumos

marcela1979 1

21.04.2016, 00:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L