Ficăței de pui la tigaie fără ulei

de elucubratiiculinare in Ficat, 10 Oct 2013 | 7329 vizualizari

 

Întrebarea - Oare se poate? - mi-am pus-o de multe ori...
Până nu încerci, "sigur" că nu se poate :))
Dar totuși de ce în tigaie? - pentru că tigaie, prăjeală ar fi cam pe aceeași lungime de undă.
De ce nu în cuptor? Acolo sigur ies fragezi și gustoși pe deasupra fără pic de grăsime :)
Răspunsul meu a fost că lucrurile interzise sunt cele mai gustoase.
Și uite că până la urmă a ieșit ceva sănătos - o rețetă numai bună la multe diete și pentru cei care se feresc de atâtea prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței de pui
  • sare
  • piper
  • o cană lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pui la tigaie fără ulei:

Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs. Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte. Se dau la rece pentru minim o oră. Se scot din lapte pe un platou. Se condimentează cu piper. Se încinge o tigaie ceramică și se pun ficățeii unii lângă alții. După 3 minute, se întorc ușor cu o spatulă de lemn.

După alte 3 minute și un pic de fum în bucătărie - pentru că nu am pus capac - ficățeii sunt gata de scos. Garnitura perfectă șunt roșiile.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăței de pui la tigaie fără ulei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui trasi la tigaie in ulei de palmier