Ficat cu ciuperci si leurda

de mihaelar63 in Ficat, 13 Mar 2015 | 4380 vizualizari

 

Este primavara . Avem leurda , deci o alaturam la tot ce se potriveste :d .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat vitel
  • 1 pahar lapte
  • cimbru uscat pudra
  • 2 linguri untura curcan
  • 500 gr ciuperci
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura mica leurda
  • 1 lingurita mustar
  • 1 pahar smantana
  • Patrunjel verde .
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat cu ciuperci si leurda:

  1. Ficatul de vitel se pune in lapte rece si se lasa pentru a se scoate sangele din el [ va fi si mai fraged].
  2. Curatati ciupercile de pielite si le feliati .
  3. Curatati , spalati si tocati ceapa si leurda .
  4. Caliti usor ceapa in ulei .
  5. Caliti si ciupercile 5 minute .
  6. Sarati si adugati mustarul si smantana . Amestecati patrunjelul verde tocat marunt .
  7. Ficatul se scurge de lichid se portioneaza , se pudreaza cu cimbru uscat si se prajeste in untura incinsa .Sarati doar la sfarsit .
  8. Serviti ficatul insotit de ciupercutele sotate cu smantana si leurda .
  9. Preparatul trebuie sa fie cald la servire .

TIPS-URI

1

Ficatul tinut in lapte va fi mai fraged . Va avea consistenta untoasa in interior fara gustul de fad .

2

Sarati ficatul doar la sfarsitul prepararii . Daca-l sarati la inceput acesta se va intari .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat cu ciuperci si leurda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa