Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa

de Anastasia in Ficat, 10 Ian 2011 | 2754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru taietei :
  • 4 oua
  • 450 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 lte rase sare
  • 2 lg apa
  • pentru portia portocalie:
  • 2 lte rase boia dulce
  • 2 lte rase kurcuma
  • 1/2 lta curry ( optional )
  • pentru portia verde:
  • un manunchi de frunze de patrunjel sau busuioc la alegere, le macinati bine de tot cu blenderul sau intr-un mojar
  •  Pentru ficatei :
  • 500 gr. ficatei
  • 1 cana de lapte
  • 2 cepe mari cat pumnul
  • 1/2 lingurita cimbru uscat (sau cateva frunzulite cimbru proaspat)
  • 1/2 lta rozmarin ( optinal )
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lg rasa boia
  • sare dupa gust 
  • 40 gr unt
  • 2 linguri ulei
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa:

Taietei de casa


Se amesteca in bolul de la blender, sau intr-o cratita incapatoare cu un tel ingredientele lichide, le impartiti in jumatate fiecare culoare de taietei este calculata din 2 oua si restul ingredientelor inpartite la 2 .


Dupa ce ati amestecat lichidele adaugati in ele mirodemiile care vor da culoarea necesara, cerneti cate putin din faina prevazuta dupa calcule si amestecati cu un tel sau cu o spatula de lemn si incorporati cate putin de ficare data, amestecand pana cand simtiti ca nu ve-ti mai putea amesteca cu telul, puneti mainutele voaste muncitoare in functie :)) si incorporati toata faina ramasa, framnatati aluatul pana obtineti o coca compacta si lucioasa, o infasurati intr-o folie sau un pachet de plastic pentru 10 minute ca se inmoaie aluatul.


Desfaceti una din partile de aluat si o intindeti pe un plan de lucru cu grosimea de 1~1,5 mm, intindeti si a doua parte de aluat la fel de gros, incercand sa le faceti de aceeasi dimensiune si forma, ungeti foaia obtinuta cu putina apa, le suprapuneti si mai citoriti putin ca sa se lipeasca intre ele.


Le taiati cu cutitul pentru taietei zimtat si le lasati sa se usuce pe un platou infainat putin, ca sa nu sa se lipeasca intre ele, le fierbeti in apa clocotita cu sare cateva minute pana devin al dente, daca sant proaspat preparate fierb foarte repede circa 4 este suficient, daca au stat cateva zile si sant uscate bine le fierbeti cel mult 8 minute, dupa uscare la aer deschis acoperite cu o hartie de copt le puteti pastra un timp destul de indelungat intr-o cutie inchisa ermetic.


Ficatei cu cepa la tigaie:


Intr-o tigaie incalziti untul cu uleiul, puneti ceapa taiata pestisor cu ficatelul spalat si inmuiat in prealabil pentru 30 de minute in lapte cat il cuprinde dupa care sa-l scurgeti bine intr-o strecuratoare si prajiti la foc iute, straduitiva sa nu amestecati prea des cu spatula, doar sa scuturati tigaia in asa fel, intorcand ficatul si ceapa pe alta parte daca nu aveti indamanare puteti sa-i intoarceti unul cate unul si sa-i prajiti circa 3 minute pe fiecare parte pana cand prinde o culoare aurie.


Amestecati intr-o cana cam de 400 ml apa, sarea cu mirodeniile si le turnati peste ficat, puneti capacul la tigaie si mai fierbeti 2,3 minute.


Puteti pune in apa cu mirodeniile si o lingurita de bulion de rosii si 3 catei de usturoi pisati depinde si de gust, mie mi-a placut ambele variante :)


Pofta buna !!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa bicolori cu ficatei de pui cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Criss 1

11.01.2011, 08:16

Super ideea cu coloratul pastelor.

Anastasia 1

11.01.2011, 13:16

Multumesc tuturor pentru aprecieri si pentru comentarii si ma bucur tare mult ca va place ideea mea de taietei bicolori, este ceva munca la ele, insa sant de efect pe farfurie asa ca se merita uneori sa ne face o sarbatoare

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu usturoi si frunza de patrunjel