Ficatei cu mamaliguta

de Laly in Ficat, 3 Noi 2010 | 2030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pasare
  • 300 ml lapte
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita cimbru
  • foi de dafin
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu mamaliguta:

Ficateii se spala in apa rece,se curata de pielite,apoi se pun in lapte si se lasa circa 1 ora.


Tocam ceapa solzisori si o punem la calit.Cand a devenit sticloasa se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca usor.


Se adauga boiaua,cimbrul,busuiocul,sarea,apa iar la sfarsit paharul cu vin si se amesteca bine.


Se unge un vas termorezistent,se toarna ficateii si se introduc la cuptor la foc mediu.


Aproape de final se toaca sau se piseaza usturoiul si se adauga peste sos.


Se servesc calzi cu mamaliguta si muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vanilla 1

04.11.2010, 13:13

CE ARANJAMENT MISTO AI FACUT!!!

Adinacarla 1

04.11.2010, 15:25

si eu prezenta la o portie...imi place mult

nadina73 1

05.11.2010, 00:56

super ce bine aratasi daca nu ti-e foame si tot nu poti refuza5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08