Ficatei cu mamaliguta

de Laly in Ficat, 3 Noi 2010 | 1971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pasare
  • 300 ml lapte
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita cimbru
  • foi de dafin
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu mamaliguta:

Ficateii se spala in apa rece,se curata de pielite,apoi se pun in lapte si se lasa circa 1 ora.

Tocam ceapa solzisori si o punem la calit.Cand a devenit sticloasa se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca usor.

Se adauga boiaua,cimbrul,busuiocul,sarea,apa iar la sfarsit paharul cu vin si se amesteca bine.

Se unge un vas termorezistent,se toarna ficateii si se introduc la cuptor la foc mediu.

Aproape de final se toaca sau se piseaza usturoiul si se adauga peste sos.

Se servesc calzi cu mamaliguta si muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ficatei cu mamaliguta-0
Ficatei cu mamaliguta-1
Ficatei cu mamaliguta-2

COMENTARII (11)

vanilla

vanilla 1

04.11.2010, 13:13

CE ARANJAMENT MISTO AI FACUT!!!

Adinacarla

Adinacarla 1

04.11.2010, 15:25

si eu prezenta la o portie...imi place mult

nadina73

nadina73 1

05.11.2010, 00:56

super ce bine aratasi daca nu ti-e foame si tot nu poti refuza5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!