Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi

de mihaelar63 in Ficat, 25 Iul 2014 | 7970 vizualizari

 

Eu am folosit acest preparat ca gustare la iesirea la gradina . Alaturat de o garnitura cu pireu de cartofi , cartofi natur sau cus-cus poate servi si ca fel principal .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat pui
  • 1 pahar de lapte
  • 100 ml ulei masline
  • 150 gr prosciuto crudo feliat
  • 50 ml coniac
  • 5 catei usturoi
  • nucsoara
  • oregano
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • ardei rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi:

Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte .

Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano .

Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori .

Inttr-o tigaie incapatoare puneti la prajit in ulei usturoiul tocat si imediat si ficateii .

Stropiti cu coniac si puneti capacul .

Cand lichidul a scazut intoarceti ficateii sa se prajeasca si pe partea ceialalta .

Sarati.Scoateti scobitorile  si serviti cu mult patrunjel si ardei rosu tocat [ pentru culoare ] .

TIPS-URI

1

Sarati doar la sfarsit daca doriti ca ficateii sa ramana fragezi . Daca sarati la inceputul prepararii ei vor fi mai tari si mai fazi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

26.07.2014, 08:06

tentanta reteta!

simona72 1

26.07.2014, 09:13

Woow!ce buni!

Lavinia 1

26.07.2014, 12:28

gustos !ador ficateii

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui la ceaun