Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi

de mihaelar63 in Ficat, 25 Iul 2014 | 4123 vizualizari

 

Eu am folosit acest preparat ca gustare la iesirea la gradina . Alaturat de o garnitura cu pireu de cartofi , cartofi natur sau cus-cus poate servi si ca fel principal .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat pui
  • 1 pahar de lapte
  • 100 ml ulei masline
  • 150 gr prosciuto crudo feliat
  • 50 ml coniac
  • 5 catei usturoi
  • nucsoara
  • oregano
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • ardei rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi:

Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte .


Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano .


Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori .


Inttr-o tigaie incapatoare puneti la prajit in ulei usturoiul tocat si imediat si ficateii .


Stropiti cu coniac si puneti capacul .


Cand lichidul a scazut intoarceti ficateii sa se prajeasca si pe partea ceialalta .


Sarati.Scoateti scobitorile si serviti cu mult patrunjel si ardei rosu tocat [ pentru culoare ] .

 

TIPS-URI

1

Sarati doar la sfarsit daca doriti ca ficateii sa ramana fragezi . Daca sarati la inceputul prepararii ei vor fi mai tari si mai fazi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

26.07.2014, 08:06

tentanta reteta!

simona72 1

26.07.2014, 09:13

Woow!ce buni!

Lavinia 1

26.07.2014, 12:28

gustos !ador ficateii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitele din ficatei de pui