Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus

de Panacris in Ficat, 30 Iul 2012 | 4280 vizualizari

 

O manacarica rapid de preparat pe canicula!:)

 

INGREDIENTE

  • ficatei de pui 500g,
  • ulei de floarea soarelui 30 ml,
  • vin alb demisec 300 ml,
  • sare iodata,
  • faina alba de grau 3 linguri,
  • smantana de gatit 200 ml,
  • usturoi 4 catei,
  • parunjel verde 1 legatura,
  • apa 500 ml,
  • cus/cus 200g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus:

Ficateii de pui se curata se spala si se pun la prajit,la foc puternic in putin ulei, cca. 10 minute, rumenindu/se pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se lasa la cald. In sosul ramas se pune vinul se aduce la punctul de fierbere, se adauga faina si smantana, amestecandu-se continuu, la foc mic, ca sa nu faca cocoloase, cca 5 minute. La final se adauga usturoiul curatat, tocat marunt si patrunjelul, de asemenea. Se mai lasa sa fiarba cca. 2 minute ptr a se impreuna gusturile.

Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, dupa ce a clocotit se da deoparte, se pune cus-cusul si se lasa sa se umfle acoperit, ca. 15 minute. Se strecoara de surplusul de apa, daca mai este, si se serveste ca si garnitura langa ficatei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sim0na 1

31.07.2012, 09:30

O combinatie delicioasa!!!

Bya Ralu 1

31.07.2012, 10:05

bun de tot!!!!

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficatei de pui