Ficăței de pui în sos de lapte

de Rita Ilies in Ficat, 26 Apr 2015 | 3569 vizualizari

 

Recunosc, nu sunt cel mai mare fan al preparatelor cu ficat. Fiind o gurmandă desăvârșită, prefer un grătar bine pătruns sau un copan rumen de pui. Însă, acești ficăței au o savoare de neegalat.
Laptele îi îndulcește și le menține frăgezimea, îi face suculenți iar dafinul le dă un iz desăvârșit. Unde mai pui că nici nu necesită prea mult timp de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței de pui curățați
  • 70 g unt
  • o ceapă potrivită
  • un morcov
  • o foaie de dafin
  • 300 ml lapte dulce integral
  • două linguri smântână grasă
  • sare roz
  • piper roșu
  • mărar proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pui în sos de lapte:

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se înăbușe.


Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele și cele două linguri de smântână. Am potrivit de sare și piper și am aromatizat cu foaie de dafin.



Am servit alături de cartofi cu unt trași la tigaie peste care am presărat mărar proaspăt tocat.



 

TIPS-URI

1

Pentru a păstra o culoare frumoasă a sosului de lapte, recomand să țineți ficățeii în apă rece cu puțină sare cel puțin o oră înainte de preparare.

2

De asemenea recomand ca laptele folosit să fie integral, deoarece laptele degresat se va brânzi în momentul în care este gătit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăței de pui în sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rita Ilies 1

27.04.2015, 10:51

Sim0na 1

27.04.2015, 10:58

deliciosi cred ca au fost..

Rita Ilies 1

27.04.2015, 11:11

Da, foarte buni! Data viitoare fac mămăliguță la ei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pasare pane