Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

de gaby_duceag in Ficat, 14 Iun 2012 | 4983 vizualizari

 

Stim cu totii destul de bine ca dovlecelul nu are un gust extraordinar, puternic, spectaculos.
Si mai stiu - numa' eu - ca Danutu' e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • o ceapa mare
  • un dovlecel
  • o lingurita pudra de usturoi - sau 4-5 catei usturoi
  • o lingurita boia de ardei iute
  • cimbru
  • rozmarin
  • o cana sos de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zahar
  • lapte
  • doua linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel):

Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.

Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete. Se calesc impreuna cateva minute - pana ce scade zeama lasata de dovlecei. Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.

Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) . Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.

Pofta buna! La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.

Sursa de inspiratie .

 

RETETA IN IMAGINI

Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)-0
Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)-1

COMENTARII (54)

Lau

Lau 1

22.06.2012, 13:54

am facuto si eu si a fost foarte buna, a mancat si cel mic ficatei care el nu ii manca

Panacris

Panacris 1

10.04.2013, 08:07

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 19:12

arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!