Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

de gaby_duceag in Ficat, 14 Iun 2012 | 5386 vizualizari

 

Stim cu totii destul de bine ca dovlecelul nu are un gust extraordinar, puternic, spectaculos.
Si mai stiu - numa' eu - ca Danutu' e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • o ceapa mare
  • un dovlecel
  • o lingurita pudra de usturoi - sau 4-5 catei usturoi
  • o lingurita boia de ardei iute
  • cimbru
  • rozmarin
  • o cana sos de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zahar
  • lapte
  • doua linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel):

Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.


Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete. Se calesc impreuna cateva minute - pana ce scade zeama lasata de dovlecei. Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.


Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) . Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.



Pofta buna! La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.



Sursa de inspiratie .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Lau 1

22.06.2012, 13:54

am facuto si eu si a fost foarte buna, a mancat si cel mic ficatei care el nu ii manca

Panacris 1

10.04.2013, 08:07

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 19:12

arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui la tigaie