Ficatei de pui la pachet

de katty in Ficat, 20 Dec 2014 | 1187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 400 gr ficat de pui
  • 1 conserva ciuperci feliate
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • cimbru macinat
  • 1 ou pentru uns
  • 2 linguri ulei
  • seminte de susan
  • pentru sosul de afine:
  • 1 borcan dulceata de afine,
  • 1 cana vin cabernet,
  • 1 lingura zahar,piper Cayenn
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la pachet:

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins.

Spalam ficateii bine ,ii curatam de pielite si ii taiem bucati mai mici.

Cand ceapa a devenit translucida ,adaugam ficateii ,amestecam continuu pana se albesc pe toate partile ,apoi adaugam ciupercile clatite si scurse.Punem cimbru si piperul si lasam la foc ,amestecand din cand in cand pana scade zeama.Potrivim de sare ,dam jos si lasam sa se raceasca. Intindem aluatul de foietaj dezghetat si il taiem in patrate potrivite ca marime.Punem la mijlocul fiecarui patrat din compozitia de ficat cu ciuperci,apoi aducem pe rand toate laturile spre interior.Intoarcem invers pachetelul format ,il ungem cu oul batut bine si il presaram cu seminte de susan.Asezam pachetelele intr-o tava si dam la cuptor la temperatura mare pana se rumenesc.

Pentru sosul de afine punem la fiert intr-o craticioara dulceata cu zaharul ,vinul si piperul .Lasam sa fiarba pana incepe sa se lege.Servim pachetelele cu sos de afine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la pachet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

simona72 1

21.12.2014, 08:39

interesanta reteta!

Rocsi 1

21.12.2014, 21:17

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ficăţei în crustă de bacon