Ficatei de pui la tigaie

de mirela0911 in Pui, 29 Ian 2012 | 6914 vizualizari

 

Eu faceam de obicei ficateii in sos de ceapa si serveam cu mamaliga. Fiului meu nu-i placeau asa si manca doar sosul. In schimb, cand venea de la gradi si-l intrebam ce au avut la amiaza, imi zicea: "Mami, am mancat doua portii de ficatei!". Intr-o zi m-am dus la gradi si am intrebat-o pe bucatareasa cum face ficateii. Si de atunci doar asa mai fac si mananca si copiii, si imi place si mie chiar mai bine decat cum faceam inainte.

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui
  • sare, piper
  • 3 lg ulei
  • 3-4 catei de usturoi 
  • putina apa
  • vegeta sau delikat optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la tigaie:

Se spala ficateii bine in mai multe ape. Se lasa sa se scurga apoi se taie in bucatele potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se pun ficateii si se amesteca la inceput cu miscari ale tigaii (nu cu lingura ca se zdrobesc). Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca usor.

Usturoiul se curata si se piseaza. Se freaca cu putin sare si se adauga putina apa ca la mujdei. Daca dorim mai mult sos se poate pune apa mai multa. Se toarna mujdeiul peste ficatei si se lasa sa dea cateva clocote pentru a se imbina aromele. Cine doreste poate sa puna si vegeta sau delikat (eu nu am pus).

Se serveste alaturi de cartofi piure si muratura. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui