Ficatei in sos de iaurt

de _Alina_ in Ficat, 26 Apr 2013 | 1696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficatei de pui
  • 2 salote potrivite
  • 1 lgt ulei
  • 50 ml vin
  • 450 g iaurt gras
  • 1 galbenus
  • 2 lg marar tocat
  • 1 varf lgt piper
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt usturoi granulat
  • +
  • 300-400 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei in sos de iaurt:

1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut).


2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin.


3. Scoatem ficateii din lapte, ii punem in tigaie, ii lasam doua minute, apoi ii intoarcem pe partea cealalta. Punem capacul si lasam maxim 8 minute (verificati daca sunt fierti).


4. Amestecam galbenusul cu iaurt si turnam compozitia peste ficatei, mai lasam 3-5 minute, amestecand continuu.


5. Oprim focul, lasam sa se racoreasca 5 minute apoi adaugam usturoiul granulat si mararul tocat.

 

TIPS-URI

1

Tineti cont sa stingeti focul mai devreme in cazul in care folositi vas cu fund dublu - eu am am uitat ca dupa ce opresc focul tigaia mea inca mai "functioneaza" si sosul s-a cam uscat. :(

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lavinia 1

26.04.2013, 16:12

Imi plac foarte mult ficateii

iri_iri 1

26.04.2013, 16:55

trebuie sa fie buni

Rocsi 1

26.04.2013, 21:48

Cred ca ies buni in sos de iaurt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ceapa si mamaliguta