Ficatei in sos de iaurt

de _Alina_ in Ficat, 26 Apr 2013 | 1555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficatei de pui
  • 2 salote potrivite
  • 1 lgt ulei
  • 50 ml vin
  • 450 g iaurt gras
  • 1 galbenus
  • 2 lg marar tocat
  • 1 varf lgt piper
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt usturoi granulat
  • +
  • 300-400 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei in sos de iaurt:

1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut).

2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin.

3. Scoatem ficateii din lapte, ii punem in tigaie, ii lasam doua minute, apoi ii intoarcem pe partea cealalta. Punem capacul si lasam maxim 8 minute (verificati daca sunt fierti).

4. Amestecam galbenusul cu iaurt si turnam compozitia peste ficatei, mai lasam 3-5 minute, amestecand continuu.

5. Oprim focul, lasam sa se racoreasca 5 minute apoi adaugam usturoiul granulat si mararul tocat.

 

TIPS-URI

1

Tineti cont sa stingeti focul mai devreme in cazul in care folositi vas cu fund dublu - eu am am uitat ca dupa ce opresc focul tigaia mea inca mai "functioneaza" si sosul s-a cam uscat. :(

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lavinia 1

26.04.2013, 16:12

Imi plac foarte mult ficateii

iri_iri 1

26.04.2013, 16:55

trebuie sa fie buni

Rocsi 1

26.04.2013, 21:48

Cred ca ies buni in sos de iaurt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!