Sote de ficatei cu mazare

de simona72 in Ficat, 21 Mai 2015 | 6000 vizualizari

 

Se pregateste foarte rapid si va garantez ca este o masa delicioasa pentru intreaga famile, usor dulce datorita ingredientelor...

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei proaspeti de pasare
  • 1 cana lapte dulce(aproximativ 250-300 ml)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 conserva mazare Heinz
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • 200 ml smantana pentru gatit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ficatei cu mazare:

Ficateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in lapte 30-40 minute, cat timp aveti la dispozitie si nu va grabiti prea tare cu prepararea mesei. Scoatem ficateii intr-o strecuratoare si ii lasam sa se scurga de lapte. Eventual ii putem tampona cu prosop de hartie pentru ai usca mai repede...

Pentru ca este o mancare care se pregateste repede, la foc iute, trebuie sa avem toate ingredientele pregatite dinainte...Punem la incins o tigaie mare, eu folosesc un wok, adaugam uleiul si ceapa taiata pestisor. Lasam la foc iute 1-2 minute, pana se inmoaie putin. Agitam tigaia din cand in cand sau amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam morcovul curatat si taiat in fasii subtiri cu ustensila de curatat legume. Amestecam si lasam inca 1-2 minute. Adaugam ficateii si mazarea scursa si calim totul la foc iute pana ficateii sunt patrunsi, maxim 5 minute. Agitam tigaia din cand in cand sau amestecam cu o lingura de lemn. La final adaugam sare si piper dupa gust, putin cimbru, patrunjelul tocat marunt si smantana pentru gatit. Lasam inca 1-2 minute pe foc pana smanatana da in clocot. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficatei cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu kaiser la cuptor