Ficatei la tigaie in sos tomat

de nico15 in Ficat, 13 Dec 2010 | 46231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 ml de vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei
  • rozmarin
  • 200-250 ml suc de rosii
  • 1 morcov
  • 2 rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei la tigaie in sos tomat:

Se curata ficateii si se spala bine in mai multe ape. Separat se toaca ceapa foarte fin cubulete, usturoiul se zdrobeste, morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar rosiile se taie cubulete mici. Se incinge o tigaie se pune ulei in care vom adauga pe rand: ceapa si usturoiul, morcovul si rosiile. Acestea se vor sota, pana ceapa devine aurie.


Se adauga ficateii peste legume, nu saram inca, lasam sa se soteze si ei un pic pe ambele parti. Cand au prins culoare se adauga vinul, se pune capacul si se lasa sa se patrunda.


Dupa aproximativ 15 minute ii incercam si daca sunt facuti adaugam sucul de rosii, condimentam dupa gust cu sare si piper, punem rozmarin si asteptam sa scada cantitatea de lichid.


Trebuie sa fim atenti sa nu se deterioreze forma ficateilor in procesul de sotare si fierbere ulterioara, verificam si daca sunt facuti se pot lua de pe foc si servi imediat.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei la tigaie in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Irina 1

14.12.2010, 22:01

Doamne ce bunatate! Mie imi plac foarte mult ficateii, cu niste mamaliguta alaturi si un pahar de vin...

ralu_ca 1

21.03.2014, 09:17

CristynaBoromiz 1

29.01.2017, 23:34

👍👍👏

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Ficatei la tigaie