Ficatei la tigaie in sos tomat

de nico15 in Ficat, 13 Dec 2010 | 92142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 ml de vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei
  • rozmarin
  • 200-250 ml suc de rosii
  • 1 morcov
  • 2 rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei la tigaie in sos tomat:

Se curata ficateii si se spala bine in mai multe ape. Separat se toaca ceapa foarte fin cubulete, usturoiul se zdrobeste, morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar rosiile se taie cubulete mici. Se incinge o tigaie se pune ulei in care vom adauga pe rand: ceapa si usturoiul, morcovul si rosiile. Acestea se vor sota, pana ceapa devine aurie.

Se adauga ficateii peste legume, nu saram inca, lasam sa se soteze si ei un pic pe ambele parti. Cand au prins culoare se adauga vinul, se pune capacul si se lasa sa se patrunda.

Dupa aproximativ 15 minute ii incercam si daca sunt facuti adaugam sucul de rosii, condimentam dupa gust cu sare si piper, punem rozmarin si asteptam sa scada cantitatea de lichid.

Trebuie sa fim atenti sa nu se deterioreze forma ficateilor in procesul de sotare si fierbere ulterioara, verificam si daca sunt facuti se pot lua de pe foc si servi imediat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei la tigaie in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Irina 1

14.12.2010, 22:01

Doamne ce bunatate! Mie imi plac foarte mult ficateii, cu niste mamaliguta alaturi si un pahar de vin...

ralu_ca 1

21.03.2014, 09:17

CristynaBoromiz 1

29.01.2017, 23:34

👍👍👏

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui la ceaun