Ficatei si pipote in sos de usturoi

de Dana Cristea - pusikmea in Ficat, 6 Ian 2012 | 6285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei
  • 500 pipote
  • 3 linguri tocana de legume
  • 2 capatani ustutoi
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei si pipote in sos de usturoi:

Spalam si curatam ficateii si pipotele de pielite. Lasam ficateii in apa rece 15 de minute ( pentru a iesii sangele din ei )


Intre timp punem pipotele la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie mai inalta pe care o vom acoperii cu un capac. Dupa ce s-au scurs bine ficateii, ii punem peste pipote. Lasam pana se fragezesc si pipotele si ficateii, dupa care le punem intr-o strecuratoare, insa nu aruncam zeama..


Intr-o alta tigaie punem 2 linguri de ulei de masline, usturoiul pisat si adaugam pipotele si ficateii. Lasam sa se rumenasca usor, apoi adaugam tocana de legume si zeama in care au fiert, atat cat sa acopere pipotele si ficateii. Lasam pe foc pana scade din zeama si se formeaza sosul. Condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel.


Servim cu mamaliguta calda si muraturi. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si pipote in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

corina241 1

08.01.2012, 19:26

place

mena29 1

09.01.2012, 14:18

Bya Ralu 1

10.01.2012, 22:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui grill cu piure de cartofi si sos dulce