Figurine de ciocolata

de carmenvlad in Dulciuri, 3 Mai 2011 | 2242 vizualizari

 

Am facut o ciocolata si am taiat figurine impreuna cu nepotica mea.

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 300 g zahar
  • 100g unt
  • 50 g cacao Dr. Oetcker
  • 100 ml apa
  • 2 fiole esenta de rom Dr. Oetcker
  • 100 g alune rumenite si macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figurine de ciocolata:

Se fierbe la foc mic apa cu zaharul pana cand avem consistenta unui sirop (dupa ce a inceput sa fiarba mai tinem 5 minute pe foc). Se opreste focul, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana cand se topeste tot. Se adauga fiolele cu esenta de rom, cacao cernuta si apoi in aceasta compozitie se adauga laptele praf cernut. Se amesteca bine compozitia, se adauga alunele macinate si se transfera in forma de ciocolata care a fost , in prealabil unsa cu unt. Se intinde si se niveleaza stratul de ciocolata bine in toata forma, se pun bilute de ciocolata alba pe deasupra (daca doriti) si se lasa la rece 3-4 ore (eu am lasat pana a doua zi). Se taie cu formele diferite figurine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Figurine de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

LUK 1

04.05.2011, 17:45

daaa

mirela0911 1

04.05.2011, 22:27

delicios

gaby_gabytza 1

23.08.2011, 14:10

arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei culori