Figurine de ciocolata

de carmenvlad in Dulciuri, 3 Mai 2011 | 4445 vizualizari

 

Am facut o ciocolata si am taiat figurine impreuna cu nepotica mea.

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 300 g zahar
  • 100g unt
  • 50 g cacao Dr. Oetcker
  • 100 ml apa
  • 2 fiole esenta de rom Dr. Oetcker
  • 100 g alune rumenite si macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figurine de ciocolata:

Se fierbe la foc mic apa cu zaharul  pana cand avem consistenta unui sirop (dupa ce a inceput sa fiarba mai tinem 5 minute pe foc). Se opreste focul, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana cand se topeste tot. Se adauga fiolele cu esenta de rom, cacao cernuta si apoi in aceasta compozitie se adauga laptele praf cernut. Se amesteca bine compozitia, se adauga alunele macinate si se transfera in forma de ciocolata care a fost , in prealabil unsa cu unt. Se intinde si se niveleaza stratul de ciocolata bine in toata forma, se pun bilute de ciocolata alba pe deasupra (daca doriti) si se lasa la rece 3-4 ore (eu am lasat pana a doua zi). Se taie cu formele diferite figurine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Figurine de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300