Gogosi cu ciocolata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 24 Oct 2013 | 1767 vizualizari

 

reteta am luat-o de la Creatsa, doar ca e putin modificata de mine

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • 650 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa o lamaie
  • 1 lingura unt
  • 100 ml apa minerala
  • 250 ml ulei pt prajit
  • zahar pudra
  • umplutura
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata:

Prima data pregatim o maia din 150 g faina, apa minerala, zaharul si drojdia si lasam 10 minute la dospit. Intre timp mixam ouale cu zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.


Faina ramasa o amestecam cu o jumatate lingurita sare dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam maiua si compozitia de ou si incepem sa framantam. Pe la sfarsitul framantarii adaugam lingura de unt topit si framantam in continuare (in caz ca se lipeste mai adaugam faina). Lasam la dospit 40 minute pana isi dubleaza volumul.


Intindem o bucata de aluat pe masa de lucru, grosimea aluatului sa aiba minim 0.5 cm si incepem sa decupam cerculete cu ajutorul unui pahar. Procedam la fel si cu restul de aluat.


Intre timp punem uleiul la incalzit iar cand sa incins bine adaugam gogosile.Le prajim pe ambele si le scotem pe un servetel absorbant. Le pudram cu zahar cat timp inca sunt fierbinti


Dupa ce s-au racit putin le umplem cu ciocolata sau finetti

 

TIPS-URI

1

ingredientele sa fie tinute la temperatura camerei inainte de preparare

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

_Alina_ 1

25.10.2013, 07:46

diaconta 1

25.10.2013, 20:44

cat de tentante

mihaelar63 1

29.10.2013, 14:25

Vreau tot !!! Si gogosi , si lapte , si flori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase