Gogosi cu ciocolata

de GeorgiG in Dulciuri, 24 Ian 2016 | 1252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 4 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • esenta lamaie
  • ulei pentru prajit
  • ciocolata topita pentru umplut
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata:

Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte caldut si una de faina. Am amestecat bine si am lasat-o sa creasca.


Am cernut faina intr-un vas mai incapator, am frecat putin galbenusurile si am batut spuma albusurile. Am incalzit putin laptele in care am topit zaharul. Nu am pus toata faina de la inceput in vas, doar 400 g restul am adaugat pe parcursul framantarii.


Peste faina din vas am pus maiaua crescuta, galbenusurile frecate, laptele cu zaharul si am amestecat cu o lingura.Treptat am adaugat faina si esenta de lamaie. Am adaugat faina pana am obtinut o coca elastica, nu foarte tare , pe care am framantat-o putin cu mana adaugand si uleiul.


Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.Am intins coca, incercand sa folosesc cat mai putina faina, intr-o foaie de aproximativ un cm ,am taiat discuri din coca cu ajutorul unui pahar.Am mai lasat sa creasca 10-15 minute, apoi le-am prajit in uleuil incins. Le-am scos din uleiul incins intr-un vas in care am pus hartie de bucatarie.


Am topit ciocolata si cu ajutorul unui pos am umplut gogosile cu ciocolata. Le-am servit pudrate cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Ciocolate se poate topi cu 3-4 linguri de frisca lichida, smantana, lapte sau ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

26.01.2016, 15:14

Yummmmiiii!

cristinutanicolita 1

27.01.2016, 17:04

Delicioase

GeorgiG 1

06.03.2016, 18:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase