Desert briose de primavara

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 899 vizualizari

 

Briose de primavara cu crema ganache, decorate cu frisca, bombonele si flori de zahar. Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata cu lapte dupa gust
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • fondant alb si rosu pentru flori
  • bomboane colorate decorative
  • coaja de portocala (in zahar la borcan)
  • putina ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de primavara:

Se preincalzeste cuptorul.


Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.


Se toarna compozitia intr-o tava de briose, in care am pus si hartiute pentru briose.


Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.


Se obtin 12 briose.


Pentru crema: se pune incalzeste frisca lichida, se toarna intr-un castron, se adauga ciocolata cu lapte (sau cu orice alta aroma preferati) mai multa sau mai putina, dupa cum prefera fiecare (mai slaba sau mai intensa). Se amesteca bine sa se topeasca ciocolata, apoi se lasa la racit. Apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa ca frisca. Separat, se bat inca 100 ml frisca lichida cu mixerul pana capata consistenta si e buna de ornat.


Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umplu cu crema ganache, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de zahar, pe care eu le-am facut din fondant.



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/briose-de-primavara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

21.04.2017, 09:56

Va multumesc frumos!

dantes 1

22.04.2017, 06:27

Bune!

Ancutsa 1

22.04.2017, 11:34

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt