Desert briose de primavara

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 276 vizualizari

 

Briose de primavara cu crema ganache, decorate cu frisca, bombonele si flori de zahar. Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata cu lapte dupa gust
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • fondant alb si rosu pentru flori
  • bomboane colorate decorative
  • coaja de portocala (in zahar la borcan)
  • putina ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de primavara:

Se preincalzeste cuptorul.


Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.


Se toarna compozitia intr-o tava de briose, in care am pus si hartiute pentru briose.


Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.


Se obtin 12 briose.


Pentru crema: se pune incalzeste frisca lichida, se toarna intr-un castron, se adauga ciocolata cu lapte (sau cu orice alta aroma preferati) mai multa sau mai putina, dupa cum prefera fiecare (mai slaba sau mai intensa). Se amesteca bine sa se topeasca ciocolata, apoi se lasa la racit. Apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa ca frisca. Separat, se bat inca 100 ml frisca lichida cu mixerul pana capata consistenta si e buna de ornat.


Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umplu cu crema ganache, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de zahar, pe care eu le-am facut din fondant.



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/briose-de-primavara.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

21.04.2017, 09:56

Va multumesc frumos!

dantes 1

22.04.2017, 06:27

Bune!

Ancutsa 1

22.04.2017, 11:34

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi