Pariziene cu gem

de Toamna07 in Dulciuri, 26 Mar 2015 | 4516 vizualizari

 

Nu mai dati buzna in patiserii sa cumparati cornuri pufoase umplute cu gem sau ciocolata,parizienele se fac usor si avem la indemana reteta perfecta ! Sunt pufoase chiar si a doua zi ! Hai sa framantam un aluat de cozonac pufos .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 18 pariziene :
  • 1 kg de faina
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja de portocala/lamaie razuita
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de unt/margarina
  • 150 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu gem:

Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei !


Intr-un castron mare vom cerne faina . In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar.Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina.Amestecam putin.Adaugam untul, ouale,laptele cald amestecat cu zahar si coaja de portocala rasa + esenta de vanilie . Framantam bine un aluat moale ; incet,incet o sa prinda forma . Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam la crescut la loc cald.


Rupem din aluat 18 bile pe care le vom modela,le intindem in forma ovala cu facaletul si taiem in franjuri jumatate din foaie . Umplem cu gem si rulam.


Lasam din nou la crescut parizienele .


Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac. Dam la cuptor incins la 180 de grade pana cand sunt frumos crescute si aurii.

Sunt fantastic de gustoase !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

26.03.2015, 23:04

Felicitari pentru aspectul deosebit de imbietor, dar si pentru reteta! Este binevenita si pretioasa!

jolygina 1

29.03.2015, 01:01

Toamna07 1

20.04.2015, 10:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute cu gem si ciocolata