Desert cosulete cu mere si nuci

de RODIMUR in Dulciuri, 13 Dec 2021 | 3131 vizualizari

 

Soțului meu îi plac prăjiturile/plăcintele cu mere, dar cum, într-o zi nu aveam prea mult timp la dispoziție, am ales să fac aceste coșulețe cu aluat fraged, cumpărat din comerț (și pe care eu îl apreciez...) și cu umplutură de mre, stafide și nuci rumenite. A ieșit un desert delicios, din armonia gustului plăcut al aluatului fraged, cu această umplutură aromată de mere și stafide. 
Coșulețele se pot face în forme metalice ondulate, sau în forme de unică folosință, ceva mai ”generoase” cu cel care poftește un asemenea desert.

 

INGREDIENTE

  • 800 grame de aluat foietaj
  • nuci rumenite
  • 1 ou, pentru uns
  • Pentru umplutură:
  • 4-5 mere
  • 1-2 linguri de zahăr tos
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 25-30 grame de stafide aurii
  • 1 linguriță de pudră de scorțișoară
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu mere si nuci:

Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie în care s-au pus inițial 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui. Se amestecă adeseori, ca să nu se prindă umplutura de fundul cratiței, mai ales după ce scade lichidul lăsat de mere.

Spre sfârșitul preparării, se adaugă stafidele, care vor absorbi restul de lichid rămas și se vor umfla. Se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcorească umplutura, se adaugă pudra de scorțișoară în umplutura de mere și se omogenizează.

Aluatul de foietaj se decongelează la frigider, cu câteva ore înaintea preparării, după care se întinde pe planșetă, cu grijă ca să nu se rupă. Se porționează aluatul, în funcție de formele în care se vor prepara coțulețele. Se pune aluatul în formele de copt, se adaugă umplutura, se decorează cu nuci rumenite și apoi se unge cu ou.

Se dau coșulețele la cuptor, la foc mediu și când aluatul a crescut și s-a rumenit, se scot din cuptor și se pot servi imediat, dar sunt foarte bune și după ce s-au răcit.

TIPS-URI

1

Nu decongelați rapid aluatul de foietaj.

2

Umplutura trebuie să fie bine scăzută, să nu fie apoasă.

3

Rumeniți în cuptor nucile pe care le folosiți și încercați apoi să le decojiți, pentru că pielițele lor sunt amare. Astfel decojite, nucile rumenite vor fi mult mai bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mere in foietaj