Placintele cu branza

de simona72 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 6532 vizualizari

 

Noi le preferam la cina cu o cana de lapte sau iaurt. Dar merg la fel de bine la micul dejun sau luate la pachet...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 500-550 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 250-300 gr branza framantata de oi
  • 1 ou
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa dospeasca la loc caldut pentru 20-30 minute.


Pentru umplutura: zdrobim branza de oi cu o furculita, o amestecam cu oul si mai adaugam un praf de sare daca este necesar.(branza de obicei este suficient de sarata)


Am rasturnat alutul pe masa de lucru, l-am impartit in patru, am intins pe rand cate o bucata de aluat cu sucitorul pe o planseta de silicon. Cu forma de marime medie pentru ravioli, am decupat cercuri, le-am pus in forma, am pus cate o lingura de umplutura, am adunat forma, am strans putin pana marginile sau lipit si au luat forma de placintele. Le-am pus in tava de copt tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte, iar desupra am presarat 1-2 ciupituri de seminte de susan pe fiecare placintica in parte. Am lasat placintelele sa mai creasca in tava pentru 10 minute, apoi le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sunt rumene.


Sa va fie de bine!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

merisor 1

23.11.2014, 22:34

Ce reusite sunt!

diaconta 1

23.11.2014, 22:50

ce pofta-mi faci

Ksenya 1

24.11.2014, 09:27

bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide