Gogosi umplute cu crema de ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 2002 vizualizari

 

Am vazut atatea retete de gogosi zilele astea pe retelele de socializare ca mi s-a pus pata sa fac si eu. Si nu am vrut orice gogosi ci umplute cu crema de ciocolata. Ce pot sa spun de ele? Grozave, delicioase, bune de te lingi pe degete si nu, nu cauti sa aiba un strop de ciocolata ca cele de la magazin. Vorba sotului: astea au crema de ciocolata, nu gluma!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 450 g faina
    • 180 ml lapte
    • 50 g unt 80% grasime
    • 1 ou
    • 7 g drojdie uscata
    • 80 g zahar
    • coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 150 ml frisca lichida
    • 100 g ciocolata amaruie
    • 50 g ciocolata cu lapte
    • zahar pudra
    • ulei pentru rumenit
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu crema de ciocolata:

Incepem cu crema:

Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele.

Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi.

Amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.

Luam bolul de pe baia de aburi, punem crema la frigider pentru 2-3 ore.

Aluatul:

Laptele il punem intr-o cratita pe foc sa fie caldut, untul il topim intr-un bol pe baie de aburi.

Faina, o cernem intr-un bol, punem drojdia, sarea, zaharul si amestecam.

Incorporam oul, laptele treptat.

La final punem coaja rasa de portocala, untul topit si framantam bine.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, elastic si foarte usor de lucrat.

Il acoperim cu un porsop gros, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva, la loc cald.


Dupa ce aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.

Rupem jumatate din aluat, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.

Cu un pahar decupam gogosile, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putina faina.

Procedam astfel pana terminam tot aluatul.

Le acoperim cu un prosop si lasam gogosile 30 de minute la dospit.


Intr-o tigaie punem ceva mai mult ulei si il incingem.

Cand s-a incins, reglam focul mediu spre mic, rumenim gogosile, rand pe rand, pe amele parti.


Le scoatem in tava in care au stat la dospit.


Cat se racoresc 5 minute gogosile, scoatem crema de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.


Facem cate o gaurica cu un cutit la fiecare gogoasa, punem crema intr-un pos si in gaurele spritam crema.

Le pudram cu zahar si servim.

Sunt divine!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Rocsi 1

21.01.2016, 21:14

Multumesc Katty

Aletta 1

21.01.2016, 23:40

Doamne cum arata Rocsi

Rocsi 1

22.01.2016, 11:02

Multumesc mult Aletta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi simple