Galuste cu prune...altfel

de Corinuta in Dulciuri, 20 Oct 2012 | 2951 vizualizari

 

Foarte bune, n-as fi crezut ca o combinatie de prune cu mac ar putea fi asa reusita! Asa ca daca va plac aluaturile dulci, dospite, incercati cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 75 ml lapte
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de nucsoara
  • unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 100 g mac macinat
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar pudra pentru decor
  • 5 prune mari
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune...altfel:

Se amesteca drojdia cu zaharul si cu laptele caldut. Se adauga faina, oul, praful de sare, coaja de lamaie si nucsoara. Se framanta un aluat potrivit de tare, dupa care se adauga treptat untul topit, framantand in continuare. Se lasa sa creasca, in loc cald, aproximativ 40 de minute.


Intre timp se fierbe macul impreuna cu laptele, untul si zaharul pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca.


Se imparte aluatul in zece bucati si se intinde fiecare intr-un patrat. Se aseaza pe fiecare o jumatate de pruna si o lingurita de umplutura cu mac. Se aduna marginile, si lipesc si se da forma rotunda. Se aseaza toate una langa alta intr-un vas rotund uns cu unt. Se lasa sa creasca la loc cald timp de 15 minute. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, la foc mic. Se servesc calde sau reci, presarate cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune...altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

27.10.2012, 15:22

arata minunat!

scortisoara 1

27.10.2012, 22:14

foarte interesanta reteta! felicitari!!

Corinuta 1

27.10.2012, 23:10

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune din aluat cu gris