Fursecuri cu lamaie glazurate si decorate

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Aug 2015 | 3893 vizualizari

 

Reteta de fursecuri preluata de la Ina careia ii trimit un gand drag acolo la Sighisoara... >:d

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina Rama
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua de casa
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie mare
  • 450 g faina alba proaspat cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 1 pachet zahar verde pentru glazura
  • 2 linguri apa rece
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie glazurate si decorate:

Intr-un bol incapator punem margarina Rama la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra si ouale.

Adaugam coaja rasa de la o lamaie mare, apoi praful de copt peste care stoarcem sucul de la 1 lamaie mare.

Adaugam esenta de lamaie si faina si framantam un aluat elastic pe care apoi in invelim in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Pe masa de lucru infainata intindem aluatul pe care il decupam apoi cu formele de fursecuri dupa preferinta.

Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si dam fursecurile la cuptor pentru 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca pe margini.

Scoatem fursecuril din tava, le lasam la racit pe un platou, apoi le glazuram cu zaharul verde diluat cu doua linguri de apa rece si presaram imediat bombonele viu colorate pentru a le decora dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie glazurate si decorate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vitraliu