Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin

de Catalina L in Dulciuri, 14 Feb 2017 | 1855 vizualizari

 

"Charlotte aux fraises " este un desert de fructe, gastronomic și distins.
Am revisitat reteta clasica pentru a sarbatori St Valentin- este prajitura preferata a sotului :)
Puteti folosi fara probleme capsuni congelate.
Am congelat aceasta vara capsuni proaspete culese, parfumate si frumoase. 
Iarna le decongelati, sunt la fel de parfumate si sunt ideale pentru aceasta prajitura, pentru siropuri sau coulis, pentru sorbeturi etc.

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de sirop de capsuni
  • 7 foi de gelatină
  • 500 g căpșuni
  • 50 cl de smantana pentru frisca
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • 24 piscoturi
  • un cerc de patiserie de 20,5 cm sau 23 cm
  • ciocolata neagra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin:

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.

Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca trebuie, si le taiati bucatele. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc, pana se topeste. Se raceste si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pastreaza la rece.

Se pun piscoturile insiropate pe fundul si pe peretii cercului (puneti cercul pe platoul de serviciu).

Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi, umpleti cercul si nivelati suprafata.

Puneti la frigider pana a doua zi. 

Se scoate din forma si se orneaza cu ciocolata rasa, frisca si o inima din ciocolata neagra (se topeste ciocolata la bain-marie si se toarna pe o placa de silicon in forma de inima, se da la rece).

Pofta buna !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni