Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin

de Catalina L in Dulciuri, 14 Feb 2017 | 437 vizualizari

 

"Charlotte aux fraises " este un desert de fructe, gastronomic și distins.
Am revisitat reteta clasica pentru a sarbatori St Valentin- este prajitura preferata a sotului :)
Puteti folosi fara probleme capsuni congelate.
Am congelat aceasta vara capsuni proaspete culese, parfumate si frumoase. 
Iarna le decongelati, sunt la fel de parfumate si sunt ideale pentru aceasta prajitura, pentru siropuri sau coulis, pentru sorbeturi etc.

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de sirop de capsuni
  • 7 foi de gelatină
  • 500 g căpșuni
  • 50 cl de smantana pentru frisca
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • 24 piscoturi
  • un cerc de patiserie de 20,5 cm sau 23 cm
  • ciocolata neagra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin:

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.


Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca trebuie, si le taiati bucatele. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.


Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc, pana se topeste. Se raceste si se pune la frigider pentru 1 ora.


Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.


Se pastreaza la rece.


Se pun piscoturile insiropate pe fundul si pe peretii cercului (puneti cercul pe platoul de serviciu).


Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi, umpleti cercul si nivelati suprafata.


Puneti la frigider pana a doua zi.


Se scoate din forma si se orneaza cu ciocolata rasa, frisca si o inima din ciocolata neagra (se topeste ciocolata la bain-marie si se toarna pe o placa de silicon in forma de inima, se da la rece).


Pofta buna !!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

15.02.2017, 16:34

frumoasa si buna!

kytz 1

15.02.2017, 19:08

Rahela Velicu 1

15.02.2017, 21:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni in vasul roman