File de cod cu cartofi si tarhon

de Bunica in Peste, 21 Aug 2009 | 5757 vizualizari

 

Am gasit reteta in "Bucataria pentru toti", am preparat-o si o impartasesc si celor carora le place pestele.

 

INGREDIENTE

  • 600g. file de cod
  • 1 kg. cartofi
  • 300 ml. lapte
  • 4 oua
  • 100g. cascaval
  • 1 lamaie
  • 1 leg. patrunjel
  • nucsoara, sare , piper dupa gust
  • tarhon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu cartofi si tarhon:

Se curata fileul, se spala si se lasa la scurs. Se taie in bucati , se sareaza , se  pipereaza,l.Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert cu o lingurita de sare circa 10 min, dupa ce au inceput sa dea in clocot. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se aseaza intr-o tava, mai adanca. Intr-un castron se amesteca laptele, ouale, cascavalul ras, sare, piper , nucsoara , tarhon dupa gust. Se toarna amestecul  in tava peste peste si cartofi si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit 30 min. Se serveste cald stropit cu zeama de lamaie si presarat cu patrunjel.

TIPS-URI

1

un pahar de vin alb merge la fix

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu cartofi si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Miha 1

25.08.2009, 00:06

Poza arata foarte bine,deci o iau ca pe un compliment.

Oana 1

25.08.2009, 00:14

Daaaa, super arata!!

Bucataras 1

25.08.2009, 00:28

Da, a fost un compliment, arata foarte bine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar