File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

de mirela0911 in Crap / Caras, 4 Feb 2020 | 605 vizualizari

 

Recunosc, e prima data cand cumpar file de crap salbatic si m-am tot gandit cum sa-l fac sa fie cat mai gustos, sa nu fie prea sofisticata reteta si sa dau gres (adica sa nu le placa) si sa fie savurat cu mare placere. Si asa am ajuns la reteta de fata! Si bineinteles si cu aprecieri la adresa preparatului! :))

 

INGREDIENTE

  • ~ 1 kg file de crap salbatic
  • sare si piper
  • 1 lg ulei de masline
  • 2 crengute de rozmarin
  • sucul de la o portocala bio
  • 50 g unt
  • 500 g amestec de legume mexicane congelate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt:

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins.


Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se rumenesc frumos si sunt bine facute. La final se adauga sucul stors de la o portocala si crengutele de rosmarin. Se acopera tigaia si se lasa pentru 3-4 minute sa se imbine aromele.


Intr-o cratita se pune untul la topit. Se adauga legumele congelate si se lasa timp de 8-10 minute, amestecand intre timp in cratita.


Se serveste fileu de crap alaturi de legume si lamaie sau portocale.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bucatile de peste se vor intoarce in tigaie cu ajutorul unei spatule, altfel se va imprastia tot!

2

Se poate servi pestele si cu garnitura de cartofi natur!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

05.02.2020, 20:06

Gherca Daniela 1

08.02.2020, 19:32

Ancutsa 1

11.02.2020, 22:33

Deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume, la cuptor