File de novac cu legume

de Panacris in Peste, 25 Feb 2020 | 2164 vizualizari

 

Sățios și totuși așa, mai, de regim, ar spune Zmeișorii! ;) Tot încerc să-i împrietenesc cu peștele, dar nah, Zmeii sunt Zmei, tot porcul are cea mai bună trecere în meniul lor! ;) Așa că împart cu voi acest pește super fain! ;)
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • File de novac cca. 1000 g,
  • Praz 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi baby cca. 300 g,
  • Cartofi roșii 4 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Sare de mare cu mirodenii mediteraneene1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de novac cu legume:

Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.

Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.

Ardeiul kapia și ceapa verde, se curăță, apoi se mărunțește.

Roșiile se feliază, iar cartofii se curăță și se feliază, la rândul lor.

Toate legumele se presară peste novacul, file, apoi se stropește cu ulei de măsline și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute la foc mare, 250 grade.

Apoi se adaugă vinul și se acoperă, lăsându-se la gătit încă minim 10 minute la 180 grade.

Peștele se servește fierbinte alături de legumele aromate.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de novac cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor