File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"

de luciancj in Peste, 17 Feb 2012 | 4268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gratar
  • File de peste aprox 1Kg
  • O lamaie
  • Marar si patrunzel frunze
  • Ulei de masline 2 lg
  • Sare, piper dupa gust
  • Un varf de nucsoara
  • Pt orez
  • Orez 1 cana
  • Morcovi 500g
  • Ardei o buc
  • 2 cani apa sau supa de pasare
  • O ceapa mica
  • Patrunjel frunze
  • Sare
  • Pt Sos Alb Suprem
  • Faina- o lingura
  • Supa de pasare sau apa
  • Suc de lamaie (nu foarte mult, puteti pastra putin de la lamaia pt gratar)
  • Un galbenus ou
  • Ciuperci in sos propriu 100g
  • Smantana o lingura
  • Unt 50g
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem":

Pregatim marinata pentru fileu de peste:


- intai fileul se spala, se curata de eventualele oase, se portioneaza in bucati dupa preferinta, se sareaza si pipereaza dupa gust.


- zeama de la o lamaie se stoarce intr-un bol, se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, se freaca putin pentru a elibera aromele dupa care se adauga nucsoara. Se omogenizeaza si se adauga bucatile de file intorcandule de pe o parte pe alta. Se aseaza pe un platou, iar zeama ramasa se toarna peste! Se infoliaza si se lasa la rece cel putin o ora cel mult 2!


Pregatim orezul:


- orezul se spala si se lasa in apa pana pregatim legumele. Morcovii si ardeiul se taie cubulete sau semicercuri (eu am fiert cativa morcovi intregi pentru decor), ceapa se toaca marunt. Scurgem orezul de apa, il punem in craticioara, adaugam apa/supa de pasare, morcovii, ceapa, sare si o lingura de ulei! Amestecam si il lasam si il dam la foc potrivit (craticioara acoperita cu capac) pana scade apa si si orezul se umfla!


In tot acest timp, fileul nostru a stat destul! Urmeaza prajirea lui pe gratar!


Pregatirea Sosului alb suprem se face pe bain marie.


- acesta este un sos cald, deci se va servi ca atare.


- galbenusul se amesteca cu smantana ciupercile se toaca marunt marunt!


- faina se amesteca cu apa/supa rece dupa care se adauga in untul topit amestecand continuu. Se adauga ciupercile. Se potriveste consistenta cu apa/supa fierbinte si se fierbe aprox 10 min.


- se adauga sare, galbenusul si se continua fierberea inca 15 min. La sfarsit se adauga sucul de lamaie!

 

TIPS-URI

1

Tipsuri pentru Sosul alb:

2

- in cazul in care aveti cocolosi, aglomerari sosul se poate strecura prin etamina! Nu il strecurati prin sita de metal deoarece exista sanse de a se taia!

3

- pentru a nu forma crusta atunci cand sta in repaus, la suprafata se pun bucati de unt!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Miha 1

19.02.2012, 11:56

Mircea e vinovat ca pe wall-ul lui Lucian se vad doar 2 retete. M-am scos...m-am spalat de pacate...

diaconta 1

19.02.2012, 11:59

Tu te-ai scos Miha,da' io nu
noroc ca ,din cate bag seama,clujeanul asta nu-i suparacios

mamaieelena 1

19.02.2012, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peşte marinat la grătar cu sos de portocale