File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval

de Panacris in Pui, 29 Iul 2020 | 688 vizualizari

 

Inițial am vrut să-i surprind pe Zmeișori cu pui Valdostana! Dar, nah,  proviziile din frigider m-au trădat și așa că am prestat pui cu ceva! ;) :))) Super bun, super simplu, din categoria "retete de vara"! 😉 Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui feliat cca. 1000 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Pancetta (jambon sal-crud) cca. 100 g,
  • Chorizo cca. 100 g,
  • Cașcaval feliat cca. 200 g,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Busuioc verde pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval:

Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și  se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi.

Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul chorizo și roșiile.

Se scoate tava cu carnea asezonată de la rece, se așează pe fiecare bucată, felii de pancetta, chorizo, cașacaval și roșie, în funcție de cât de mare este bucata de pui

Se asezonează cu crenguțe de rozmarin, se acoperă și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute, la 250 grade (foc tare la gaz). Apoi se descoperă și se mai lasă la gătit cca. 20 minute la 180 grade (foc mediu la gaz).

Se servește ca atare sau acompaniat de legume sau salată în funcție de sezon.

Spor și poftă bună!   

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui pentru sandwich