File de somon cu sos de mustar

de Bucataras in Kamis, 13 Dec 2017 | 7226 vizualizari

 

Un file de somon la cuptor cu capere si un sos de mustar e ideal pentru o cina romantica. Noi i-am pus langa un sparanghel, dar merge foarte bine si cu cartofi. 

 

INGREDIENTE

  • File de somon – 2 buc
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Miere – 1 lingura
  • Iaurt grecesc – 200 g
  • Unt – 30 g
  • Capere – 3 lingurite
  • Mustar Dijon Kamis – 2 linguri
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Lamaie – 1 buc
  • Condimente pentru peste Kamis -
  • Marar Kamis – 1 lingura
  • Sare de mare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Piper mozaic Kamis – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de somon cu sos de mustar:

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea;

Se stropeste pestele cu ulei de masline;

Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper;

Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos;

Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe deasupra pestelui;

Se pun capere deasupra;

Untul se taie in 2 si se pune cate un cubulet pe fiecare file;

Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min, pana se gateste complet;

Se pun 2 linguri de mustar Dijon si o lingura de de mustar frantuzesc;

Se adauga iaurtul grecesc peste si mierea;

Se pune sare de mare cu plante aromatice Kamis deasupra si 1 lingura de marar uscat Kamis;

Se stoarce sucul de la alt sfert de lamaie;

Se amesteca totul;

 

Pestele se serveste cu garnitura de sparanghel pe grill si sos de mustar;

Daca ti-a placut reteta noastra "File de somon cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)