Fileuri de muschi italienesti

de Rocsi in Porc, 6 Iul 2011 | 3565 vizualizari

 

Am vazut o data reteta pe euforia si cum aveam niste fileuri de muschi am zis sa pun reteta in practica.Eu in plus i-am facut un sos alb,iar busuiocul l-am inlocuit cu patrunjel verde(ce sa fac daca nu ma impact cu busuiocul)!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de muschi de porc
  • 2 linguri ulei de masline(merge si de floarea sorelui foarte bine)
  • sare
  • piper
  • un praf de boia de ardei iute
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • busuioc(eu am inlocuit cu patrunjel verde)
  • pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • jumatate cana d elapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileuri de muschi italienesti:

Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.






Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute.






Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti.






Luam o tava ,asezam niste hartie de copt in ea si punem fileurile unul langa altul.






Curatam usturoiul,il pisam si il distribuim peste carnita.






Rosia o spalam,ii curatam pielita , o taiem cubulete si o punem deasupra.






Adaugam si o canita de apa,acoperim tava cu staniol,pe care il gaurim din loc in loc.






Dam tava in cuptorul incins ,la o temperature potrivita cam 30 minute.






Apoi luam staniolul si mai lasam vreo 10 minute sa prinda o culoare mai aurie.






Sosul:






Intr-un ceaunel (sau o cratica mai groasa) punem untul la topit.






Adaugam faina si o amestecam energic.






Adaugam laptele si invatim continuu cu un tel pana ce faina se dizolva,si nu raman cocoloase.






Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare si piper.






Lasam sa dea cateva clocote,timp in care invatim destul de des in sos,pana ce acesta devine destul de grosut.






Cand e gata inchidem focul,adaugam smantana si o incorporam bine cu telul.






Asezam pe o farfurie 2,3 fileuri,punem niste sos alb,apoi presaram busuioc(in cazul meu patrunjel).






Pofta buna!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de muschi italienesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

08.07.2011, 22:14

medi

MyCookingLife 1

28.07.2011, 21:50

Daca judec dupa aspect, probabil este foarte gustos acest preparat!

Rocsi 1

28.07.2011, 21:53

mycooking

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet la cuptor cu ceapa caramelizata