Fileuri de muschi italienesti

de Rocsi in Porc, 6 Iul 2011 | 5924 vizualizari

 

Am vazut o data reteta pe euforia si cum aveam niste fileuri de muschi am zis sa pun reteta in practica.Eu in plus i-am facut un sos alb,iar busuiocul l-am inlocuit cu patrunjel verde(ce sa fac daca nu ma impact cu busuiocul)!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de muschi de porc
  • 2 linguri ulei de masline(merge si de floarea sorelui foarte bine)
  • sare
  • piper
  • un praf de boia de ardei iute
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • busuioc(eu am inlocuit cu patrunjel verde)
  • pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • jumatate cana d elapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileuri de muschi italienesti:

Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie.



Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute.



Amestecam bine,iar cu acest sosulet ungem fileurile pe ambele parti.



Luam o tava ,asezam niste hartie de copt in ea si punem fileurile unul langa altul.



Curatam usturoiul,il pisam si il distribuim peste carnita.



Rosia o spalam,ii curatam pielita , o taiem cubulete si o punem deasupra.



Adaugam si o canita de apa,acoperim tava cu staniol,pe care il gaurim din loc in loc.



Dam tava in cuptorul incins ,la o temperature potrivita cam 30 minute.



Apoi luam staniolul si mai lasam vreo 10 minute sa prinda o culoare mai aurie.



Sosul:



Intr-un ceaunel (sau o cratica mai groasa) punem untul la topit.



Adaugam faina si o amestecam energic.



Adaugam laptele si invatim continuu cu un tel pana ce faina se dizolva,si nu raman cocoloase.



Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare si piper.



Lasam sa dea cateva clocote,timp in care invatim destul de des in sos,pana ce acesta devine destul de grosut.



Cand e gata inchidem focul,adaugam smantana si o incorporam bine cu telul.



Asezam pe o farfurie 2,3 fileuri,punem niste sos alb,apoi presaram busuioc(in cazul meu patrunjel).



Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileuri de muschi italienesti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc la cuptor