Fish fingers - magia bucatariei americane

de klausenburger_adica Lacrima in Pangasius, 9 Oct 2009 | 7651 vizualizari

 

Intre o zi si alta e mereu distanta de un an.

Si totusi cine poate cu adevarat cuantifica timpul, cine il poate pune intr-o forma umana? Ceasurile noastre, calendarele noastre sunt doar imagini ale limitarilor noastre, mici orgolii cu care credem ca putem prinde si contine totul, cand de fapt noi suntem cei cuprinsi si continuti intr-o sfera enorma: universul.

Amintindu-mi anii nostri frumosi de studentie alaturi de o amica draga am facut acesti "fish fingers", un "americanism" pe care de regula il gasiti in congelatoarele oricarui hipermarket. Insa facut in casa e nemaipomenit! Si e atat de simplu :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pangasius file, sau orice peste alb
  • 125 gr pesmet
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 1 lingura de patrunjel maruntit (proaspat)
  • 1/2 lingurita de paprika dulce
  • 1/2 lingurita de marar maruntit (proaspat)
  • 1/4 lingura de praf de usturoi
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • 100 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 4 foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish fingers - magia bucatariei americane:

  1. 1. Taie fileul de peste in bucati de 2-3 centrimetri grosime.
  1. 2. Amesteca pesmetul, sarea, piperul, cascavalul ras,patrunjelul, mararul, paprica si usturoiul intr-o farfurie si pune la o parte;
  1. 3. intr-o alta farfurie amesteca oul batut usor cu smantana;
  1. 4. trece bucatile de peste prin faina, apoi prin amestecul de ou cu smantana si apoi prin amestecul de pesmet si prajeste-le in uleiul bine incins dinainte;
  1. 5. din aluatul de placinta fa mici buzunarase in care sa incapa 2 "degetele" prajite de peste; pune saculetii cu cele 2 degetele in ei intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si apoi lasa in cuptorul incins pentru 5 minute, sau pana cand aluatul capata

TIPS-URI

1

 se serveste cu sos de soya pe care il gasiti in raioanele de mancare asiatica din orice supermarket si cu orez fiert langa care n-ar strica putin sake (bautura japoneza din orez) a carei reteta o sa v-o dau intr-una din zilele care vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish fingers - magia bucatariei americane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cald cu peste