Fish fingers cu wedges

de AlexJ in Peste, 29 Sep 2011 | 8188 vizualizari

 

Nu prea suntem fani ai peştelui , dar cu acest preparat am reuşit să-i fac pe toţi să se lingă pe buze, ca să nu mai vorbim de cât este de sănătos, fiind gătit în cuptor şi nu în ulei .

 

INGREDIENTE

  • 1-2  ouă, bătute
  • pesmet alb
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 400 gr. cod proaspăt , tăiat în fâşii
  • 3 cartofi
  • sare, piper, boia
  • opţional , dar neapărat :  maioneză cu lămâie, sos tartar sau sos remoulade
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish fingers cu wedges:

Încălziţi cuptorul (eu l-am setat pe ventilator) la 180C .

 Se toarnă ouăle bătute într-un bol şi pesmetul pe o farfurie. Se amestecă coaja de lămâie în pesmet, împreună cu oregano, puţină sare şi piper.

Pe o foaie de copt pensulați jumătate din cantitatea de ulei. Scufundați fâşiile de peşte în ou, apoi le tăvăliţi prin pesmet. Asezaţi peştele pe foaia de copt şi  da-ți la cuptor timp de 20 de minute , până devine auriu.

Noi am servit fish fingers-urile cu cartofi wedges. Acet tip de cartofi se poate face la cuptor alături de peşte, deorece au nevoie de aceleaşi condiţii de coacere ( cuptor pe ventilator la  180C). Tăiaţi în 4 cartofii şi ungeţi-i cu restul de ulei de măsline şi boia. Îi aranjaţi apoi într-un singur strat pe foaia de copt , lângă peşte şi da-ţi la cuptor timp de 30 de minute.

 Între timp, amestecaţi maioneza cu sucul de lămâie sau deschideți un borcan de sos tartar ( pe care ştiu că îl aveţi undeva ascuns prin cămară , aşa că nu negați ). Poftă bună !!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish fingers cu wedges" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crochete de peste