Flan de portocale

de susu in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 3537 vizualizari

 

reteta de Anca Rm/gustos.ro o minunatie, as manca toata ziua

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale potrivite
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilie
  • 6 oua de tara
  • putina zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de portocale:

Portocalele se spala cu apa calda amestecata cu putin bicarbonat alimentar apoi una dintre ele se curata de coaja iar cealalta se razuie de coaja. Punem pe foc mic laptele cu zaharul vanilat si coaja rasa. Cand a ajuns la punctul de fierbere se strecoara prin tifon ca sa ramana coaja. Ouale lasate la temperatura camerei se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie apoi turnam in ploaie 150 gr de zahar si mixam pana se dizolva. Se toarna laptele caldut peste oua si amestecam usor.

Punem lichidul in forme antiadezive unse cu unt, se aseaza formele intr-o tava incapatoare si adaugam apa in tava cat sa ajunga la umatatea formelor. Dam la cuptorul incalzit pentru 20-30 minute la 180 de grade. Coaja de la cealalta portocala se opareste 2 minute in 100 ml de apa scoatem coaja si punem sucul de portocale si zaharul ramas (150 gr) peste apa. Fierbem 5 minute si lasam la racit. Putem face si testul cu scobitoarea la flan scoatem formele si cand s-a racit dam cu lama cutitului pe margine ca sa desprindem compozitia. Rasturnam in farfurii si insiropam cu sucul de portocale si zahar. Se serveste rece.

Siropul iese putin amarui de la coaja de portocale dar nu foarte rau. Se poate servi si fara sirop dar atunci vom adauga mai mult zahar la budinca, vreo 200 grame.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Flan de portocale