Flan de portocale

de anca_rm in Dulciuri, 25 Feb 2014 | 2170 vizualizari

 

Azi m-am hotarat sa va aduc aceasta reteta deosebita . E mancata de ceva vreme dar gandul mi-a ramas la ea si cu siguranta o sa o repet cat de curand .

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati portocale
  • 1 litru lapte
  • 300 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 bucati oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de portocale:

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja. Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere. Se strecoara laptele (optional )



Intr-un alt vas se sparg ouale, se adauga 150 g zahar si se freaca pana nu se mai simte zaharul. Se toarna laptele cald incet amestecind continuu. Punem lichidul în forme antiadezive unse cu unt. Se pun formele intr-o tava si se toarna sub ele o cana cu apa rece, le dam la cuptorul incalzit la 180 grade



Coaja de la o portocala se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita, scoatem coaja de acolo si in apa aceea stoarcem sucul de la cele doua portocale si adaugam zaharul ramas. Acest amestec se pune la foc timp de 5 minute dupa care il lasam la racit.



Scoatem din cuptor flanul si il lasam si pe el sa se raceasca. Inainte de a-l scoate din forme dam cu lama cutitului pe peretele vasul sa desprindem compozitia si turnam pe o farfurie. Peste punem sirop si servim



Este foarte bine daca il puneti pentru cateva ore la frigider , va fi mai bun .

 

TIPS-URI

1

va iesi frumos in forme de mici dimensiuni , daca nu aveti acasa asa ceva faceti intr-un vas termorezistent , dar timpul de coacere va fi mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

laura_n 1

26.02.2014, 20:11

biiig like! direct in seif!

anca_rm 1

27.02.2014, 14:04

Simona

anca_rm 1

27.02.2014, 14:04

Laura ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars