Floare cu mere, nuca si scortisoara

de mirela0911 in Prajituri, 15 Oct 2016 | 1061 vizualizari

 

Initial gandisem altceva, dar in timp ce intindeam aluatul pe masa zice fii-mea "Mami, nu faci o floare?" Pe loc mi-a venit in minte genul acesta de floare pe care l-am mai facut doar ca umplut cu ciocolata. Si mi-am zis, oare cum ar iesi cu mere razalite si cateva bucati de nuca? Am avut un pic de emotii, gandindu-ma ca vor iesi merele afara, dar cand am scos-o din cuptor si am vazut ce bine a iesit, mi-am revenit :D  .... dar si ce buna e! :X

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 2 lg ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 1 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara
  • o mana de nuca taiata grosier
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt scortisoara
  • ou pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare cu mere, nuca si scortisoara:

Aluatul: Intr-un bol se pune faina.Se adauga sarea, se amesteca, apoi se face in mijloc o gropita unde se pune drojdia zdrobita si se presara 1 lgt de zahar. Se toarna putin lapte caldut si se lasa 10 minute ca drojdia sa se activeze. Intre timp se incalzeste cca 200 ml lapte in care se pune untul sa se topeasca si restul de zahar.


Se adauga peste faina uleiul, oul batut si se toarna laptele. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca este nevoie se mai adauga lapte (caldut) sau faina. Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa sa dospeasca timp in care se vor pregati merele.


Umplutura: Se spala merele, se curata de coaja (sau nu) si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pun la calit impreuna cu zaharul dupa gust, infunctie si de cat sunt merele de dulci. Se lasa pe foc pana scade zeama ce o lasa. Se ia de pe foc, se tempereaza putin apoi se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.


Intr-un bol se amesteca zaharul cu scortisoara.


Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se imparte in doua parti egale. Se intind doua foi rotunde de aceeasi dimensiune. Una din foi se aseaza pe hartie de copt apoi se transfera in tava cuptorului. Se presara peste aluat zaharul si scortisoara, pastrand o lingura din amestec. Merele racite se pun peste aluat si se niveleaza. Deasupra se presara nuca taiata apoi se pune cea de a doua foaie. Se aseaza pe mijloc o cana cu gura in jos si se taie fasii egale dinspre cana inspre exterior. Se iau cate doua fasii si se rasucesc de doua ori. Se unge deasupra cu oul batut si se presara zaharul cu scortisoara pastrata.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca merele sunt mai zemoase, se poate presara putin gris peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare cu mere, nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

15.10.2016, 19:34

Mirela, numai bunatati ne aduci mereu!

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:10

super delicioasa si parfumata!

mirela0911 1

16.10.2016, 09:55

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si foi de iaurt