Choux à la creme(cu ciocolata)..

de lilik in Prajituri, 25 Apr 2011 | 6051 vizualizari

 

Hristos a inviat!!!sper ca ati petrecut Sfintele Sarbatori in liniste si fericire....
Sunt un deliciu ciocolatos aceste gogosele...

 

INGREDIENTE

  • PT GOGOSELE:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE CIOCOLATA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 100  gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 40-50 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la creme(cu ciocolata)..:

Pregatirea gogoselelor:

punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata si amestecam energic sa nu ramana cocoloase apoi lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.

Dam deoparte si punem cate un ou pe rand amestecan denergic sa se incorporeze.compozitia obtinuta o punem intr-un poche si formam bilute de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt apoi dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute.cand sunt gata le lasam sa se raceasca in cuptorul stins.

Pregatirea cremei:

frecam galbenusurile cu zaharul apoi adaugam faina,amestecam si adaugam treptat laptele si frisca,apoi punem pe foc mic(amestecand in continuu sa  nu se lipeasca si sa nu faca,cocoloase) ,iar cand se ingroasa punem ciocolata taiata bucati si lasam pana se topeste.lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit umplem gogoselele fara a le taia doar facem o gaurica cu poche-ul.

Dupa ce le-am umplut pe toate pregatim glazura:

punem pe foc frisca si ciocolata si lasam pana se topeste,stingem focul,amestecam si lasam 3-4 minute sa se racoreasca apoi luam cate o gogosica si o trecem prin glazura.

Le punem pe un platou si le dam la frigider 1-2 ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la creme(cu ciocolata).." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lilik 1

26.04.2011, 22:57

Cris

lilik 1

26.04.2011, 23:00

Kamy si mie imi plac tare mult...le-as papa toate odata

adry88 1

07.05.2011, 13:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Batoane de ciocolata