Negresa insiropata

de cristeena20 in Prajituri, 22 Ian 2015 | 7880 vizualizari

 

Am preluat reteta asta de la Anca_m si mi-a placut mult. Nu e o prajitiura foarte dulce si e usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri cu varf de cacao
  • 375 gr faina
  • 1 lta praf de copt
  • vanilie
  • Sirop:
  • 400 ml lapte,
  • 175 gr zahar;
  • 2 linguri cacao,
  • 50 ml cafea tare;
  • 20 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa insiropata:

Pregatim forma pe care o ungem cu unt si o imbracam cu hartie de copt.


Amestecam ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.Batem ouale cu zaharul si turnam jumate din lapte, jumate de ulei, mai amestecam bine si punem restul de lapte si de ulei. Punem esenta de vanilie .


Adaugam faina cuc acaoa peste ingredientele umede si amestecam usor pana se omogenizeaza.


Turnam compozitia in tava (eu am folosit o forma rotunda de tort dar puteti folosi o tava 26/25 cm)


Dam la cuptorul incins pt aprox. 35 minute la 180 grade. Facem testul scobitorii.


Cand s-a mai racit putin o insiropam cu sosul pregatit in prealabil : 400 ml lapte, 175 gr zahar, 50 ml cafea tare; 20 gr unt-, 2 ling cacao se fierb cca 10-15 min pana se ingroasa putin si lasma sa se raceasca putin. Punem cu o lingura peste prajitura si lasam sa absoarba tot siropul. servim pudrata cu zahar sau facem o grazura de ciocolata alba sau neagra, dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

23.01.2015, 09:13

ce-mi place , multumesc de incredere

cristeena20 1

23.01.2015, 11:34

Multumesc dragilor!!! Anca, multumesc de reteta!!

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 15:03

cea mai buna prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa ca la mama acasa