Felie de lapte(adaptata)

de Kamelia92 in Prajituri, 13 Aug 2013 | 21286 vizualizari

 

Demult vroiam sa fac desertul asta..insa de fiecare data sirul de ingrediente părea interminabil :) așa ca am comasat câteva rețete mai reusite..iată ce a ieșit..o gustosenie :)

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT

  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • jumate cana de lapte
  • 100 ml ulei
  • 2linguri de miere
  • 3 linguri de gris
  • 3 linguri de faina
  • un pliculet de praf de copt
  • aroma de cafea sau rom

PENTRU CREMA

  • 200 ml frisca lichida
  • 200-250 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • un pliculet de gelatina(10 g)
  • 1 lingura de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte(adaptata):

Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile, zaharul,mierea, faina, faina de gris si praful de copt le mixam bine,apoi adaogam aroma aleasa. Albusurile batute separat (pana se obține o spună albă) le amestecam cu o lingura in compozitia de mai sus. Împărțim compozitia in 2 părți si o coacem cca 20 minute fiecare. Eu am ales o tava mai lata,pentru ca dimensiunea finala sa fie mai mare.


Pentru a obține crema, jumate din lapte se amesteca cu laptele condensat si mierea pana la omogenizare. Gelatina o punem in 3 linguri mari de apa, apoi o amestecam cu restul laptelui si o punem la foc minim amestecand pana se omogenizeaza compozitia si apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus. Frisca o batem separat, la nivelul maxim al mixerului,apoi o amestecam cu compozitia de mai sus si o dam la frigider pe minim o ora. Eu o verificam permanent pentru a o întări mai tare si am pus-o între foile de blat după 80 minute la frigider.


Felia de lapte se mai tine la frigider minim o ora ( noi mai mult m-am răbdat).

 

TIPS-URI

1

Puteți pune aroma in crema sau in blat. In ambele cazuri va ieși buuun.

2

Pentru a obține un blat de culoare închisă,puteți pune câteva lingurite mici de cacao in aluatul blatului. Sau pentru o crema maro,puteți adaoga jumătate de lingurita de cacao in compozitia cremei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte(adaptata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Kamelia92 1

13.08.2013, 17:31

Merci,fetele

- TABITA - 1

13.08.2013, 18:16

Arata super bine!

babi5 1

17.08.2013, 07:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Felie de lapte