Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 7 Mai 2017 | 2854 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura, am pornit de la prima mea reteta postata aici pe site si pe care am imbunatatit-o putin, adica la final, arata cam ca prajitura tosca, doar ca nu are mac. Rezultatul insa e la fel de bun (ca si tosca) si mai bun decat prima mea reteta de aici. :P
De aici a pornit aceasta reteta! :))  https://www.bucataras.ro/permalink/425110/

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 albusuri
  • 7 lg Green Sugar
  • 3 lg faina
  • 100 g nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 150 g Green Sugar
  • seminte de vanilie
  • 4 lg rase de faina
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt
  • biscuiti simpli
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.


Crema: Intre timp, se prepara crema. Intr-o craticioara, se pun galbenusurile cu Green Sugar, faina si laptele. Se omogenizeaza bine, se adauga si semintele de vanilie si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. La final, se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.


Blatul se desprinde cu grija de hartie de copt si se asaza pe un platou. Se toarna peste blat crema de vanilie. Deasupra cremei, se asaza biscuitii unul langa altul, apoi se toarna glazura de ciocolata topita cu laptele.


Se da la rece inainte de a fi servita, de preferat peste noapte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot insiropa biscuitii (apa + zahar + aroma preferata dupa gust)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

08.05.2017, 21:15

Super buna este! Si fiindca ai folosit Green Sugar, o sa mananc mai multe bucati!

mirela0911 1

09.05.2017, 09:22

Va servesc cu mare drag!

merisor 1

09.05.2017, 09:24

Ce nebunie la tine-n farfurie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura din batoane "mars"