Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 7 Mai 2017 | 1414 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura, am pornit de la prima mea reteta postata aici pe site si pe care am imbunatatit-o putin, adica la final, arata cam ca prajitura tosca, doar ca nu are mac. Rezultatul insa e la fel de bun (ca si tosca) si mai bun decat prima mea reteta de aici. :P
De aici a pornit aceasta reteta! :))  https://www.bucataras.ro/permalink/425110/

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 albusuri
  • 7 lg Green Sugar
  • 3 lg faina
  • 100 g nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 150 g Green Sugar
  • seminte de vanilie
  • 4 lg rase de faina
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt
  • biscuiti simpli
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.


Crema: Intre timp, se prepara crema. Intr-o craticioara, se pun galbenusurile cu Green Sugar, faina si laptele. Se omogenizeaza bine, se adauga si semintele de vanilie si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. La final, se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.


Blatul se desprinde cu grija de hartie de copt si se asaza pe un platou. Se toarna peste blat crema de vanilie. Deasupra cremei, se asaza biscuitii unul langa altul, apoi se toarna glazura de ciocolata topita cu laptele.


Se da la rece inainte de a fi servita, de preferat peste noapte.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot insiropa biscuitii (apa + zahar + aroma preferata dupa gust)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

08.05.2017, 21:15

Super buna este! Si fiindca ai folosit Green Sugar, o sa mananc mai multe bucati!

mirela0911 1

09.05.2017, 09:22

Va servesc cu mare drag!

merisor 1

09.05.2017, 09:24

Ce nebunie la tine-n farfurie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa