Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 7 Mai 2017 | 16292 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura, am pornit de la prima mea reteta postata aici pe site si pe care am imbunatatit-o putin, adica la final, arata cam ca prajitura tosca, doar ca nu are mac. Rezultatul insa e la fel de bun (ca si tosca) si mai bun decat prima mea reteta de aici. :P
De aici a pornit aceasta reteta! :))  https://www.bucataras.ro/permalink/425110/

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 albusuri
  • 7 lg Green Sugar
  • 3 lg faina
  • 100 g nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 150 g Green Sugar
  • seminte de vanilie
  • 4 lg rase de faina
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt
  • biscuiti simpli
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Crema: Intre timp, se prepara crema. Intr-o craticioara, se pun galbenusurile cu Green Sugar, faina si laptele. Se omogenizeaza bine, se adauga si semintele de vanilie si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. La final, se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.

Blatul se desprinde cu grija de hartie de copt si se asaza pe un platou. Se toarna peste blat crema de vanilie. Deasupra cremei, se asaza biscuitii unul langa altul, apoi se toarna glazura de ciocolata topita cu laptele.

Se da la rece inainte de a fi servita, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot insiropa biscuitii (apa + zahar + aroma preferata dupa gust)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

09.05.2017, 09:22

Va servesc cu mare drag!

Merisor 1

09.05.2017, 09:24

Ce nebunie la tine-n farfurie!

Ancutsa 1

24.01.2020, 16:25

Nu-mi place cocosul, dar prajitura ta arata tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici