Prajitura marmorata cu crema de vanilie

de Dea_Dea in Prajituri, 2 Mai 2013 | 3311 vizualizari

 

O prajitura gustoasa si aratoasa!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 50 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu crema de vanilie:

BLAT:


Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea.


Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.


Se pune in tava cu hartie de copt , se mai lasa 2 linguri de compozitie si se amesteca cu cacaoa, si se pune deasupra.


Tava are 20x30 .


Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min. Se scoate la racit pe un gratar si se taie in doua.


CREMA:


200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva in castron cu 50 ml lapte , iar cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu pana se ingroasa, iar apoi se lasa la racit.


Frisca se bate, si se incorporeaza pe rand in crema rece.


SIROP:


Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


GLAZURA:


Ciocolata taiata bucati sau rasa se pune la topit cu frisca. se omogenizeaza si se pune deasupra


ASAMBLARE:


Cele doua parti de blat se insiropeaza. Se pune blat , un rand de crema, cealalta parte de blat , iar crema si deasupra glazura.


Sa o savurati cu placere!!

 

TIPS-URI

1

In crema se poate pune si cacao daca se doreste.

2

La ornat se poate folosi in loc de glazura , ciocolata neagra rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

02.05.2013, 21:03

Ce-mi placeeee

Dea_Dea 1

02.05.2013, 23:11

Leoaico

Panacris 1

03.05.2013, 11:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca