Prajitura marmorata cu crema de vanilie

de Dea_Dea in Prajituri, 2 Mai 2013 | 4087 vizualizari

 

O prajitura gustoasa si aratoasa!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 50 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu crema de vanilie:

BLAT:

Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava cu hartie de copt , se mai lasa 2 linguri de compozitie si se amesteca cu cacaoa, si se pune deasupra.

Tava are 20x30 .

Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min. Se scoate la racit pe un gratar si se taie in doua.

CREMA:

200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva in castron cu 50 ml lapte , iar cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu pana se ingroasa, iar apoi se lasa la racit.

Frisca se bate, si se incorporeaza pe rand in crema rece.

SIROP:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

GLAZURA:

Ciocolata taiata bucati sau rasa se pune la topit cu frisca. se omogenizeaza si se pune deasupra

ASAMBLARE:

Cele doua parti de blat se insiropeaza. Se pune blat , un rand de crema, cealalta parte de blat , iar crema si deasupra glazura.

Sa o savurati cu placere!!

TIPS-URI

1

In crema se poate pune si cacao daca se doreste.

2

La ornat se poate folosi in loc de glazura , ciocolata neagra rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ambasador"