Prajitura Noire

de LicutaMarin in Prajituri, 22 Mai 2011 | 19510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti de cacao
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri coniac
  • 250 frisca nebatuta(30-35% grasime)
  • 15 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de biscuiti, apasand pe fund cu dosul unei linguri. Raciti la frigider.

2. Topiti 200 gr ciocolata amaruie intr-un castron deasupra unui vas cu apa care fierbe, raciti usor apoi adaugati coniacul si frisca. Va rezulta o compozitie lichida in care veti adauga 75 gr unt.

3. Puneti gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o puneti pe foc la baie de abur pana se topeste bine , dar fara sa fiarba apoi o adaugati in compozitia de ciocolata.

4. Compozitia nou rezultata o puneti in tava peste biscuiti si o lasati la frigider pana a doua zi cand o rasturnati pe un platou, scoateti usor folia si o ornati cu sos si fulgi de ciocalata.

5. Sosul de ciocolata il faceti din 50 gr ciocolata amaruie cu 50 ml lapte, topite pe baie de abur. Fulgii de ciocolata i-am facut cu aparatul de ras legume sau prin razatoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:22

grozava

claudiaO 1

13.01.2014, 15:22

dementiala

Rita Ilies 1

08.04.2015, 11:34

Ce bine arată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu ciocolata si cafea