Prajitura cu mere si crema de vanilie

de Gergiana S in Prajituri, 4 Ian 2014 | 3868 vizualizari

 

O prajitura usor de realizat,buna si racoroasa, care a fost pe placul musafirilor.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 lg ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 kg de mere
  • scortisoara
  • coaja de portocala
  • Pt crema avem nevoie de
  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 10 lg zahar
  • 150 gr unt
  • o esenta de vanilie
  • Optional pentru ornat:nuca macinata,nuca de cocos, ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Blatul: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se intind pe tava in care vom coace prajitura, tapetata cu hartie de copt. Se presara peste ele 3-4 linguri de zahar si scortisoara.


Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaaharul vanilat. Se mixeaza incontinuu, pana ce compozitia este tare. Cu ajutorul unei spatule, incorporam galbenusul amestecat cu uleiul, coaja de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.


Se toarna compozitia peste mere si se da la cuptorul incalzit in prealabil pt cca.40 de mn la foc mediu.


Intre timp pregatim crema: Cele doua plicuri de budinca se amesteca cu zaaharul si 100 ml lapte. Omogenizam bine, adaugam si restul de lapte si punem pe foc, amestecand incontinuu pana ce compozitia incepe sa se lege.Tragem de pe foc, adaugam esenta de vanilie. Lasam budinca sa ajunga la temperatura camerei. Mixam apoi budinca si adaugam cate o lingura de unt, in budinca, mixand de fiecare data. Lasam sa se raceasca.


Cand e gata prajitura, o scoatem si o rasturnam pe o tava mai mare, astfel incat blatul sa fie dedesubt, iar marul deasupra.Dupa ce s-a racit de tot adaugam crema.


Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu nuca de cocos in cazul meu, se portioneaza si se serveste.

 

TIPS-URI

1

pentru un blat pufos este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

04.01.2014, 20:52

Este o combinatie delicioasa

Gergiana S 1

04.01.2014, 22:30

Sa stii Rocsi ca asa este😁

deyutzky 1

05.01.2014, 18:48

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere a bunicii