Briose cu budinca de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 4 Sep 2013 | 8010 vizualizari

 

Briose cu budinca as servi oricand si la orice ora. Consider ca este un desert atat de bun fie ca il facem pentru cei dragi sau musafiri. Vi le recomand cu drag! Budinca este de preferat sa o pregatiti in casa, insa eu de data aceasta am ales varianta la plic chiar daca nu este cea mai buna si sunt constienta de asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 120 gr iaurt
  • 90 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 130-140 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • floricele din ciocolata pentru decor
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu budinca de vanilie:

Briosele:


Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina.


La final aromatizam compozitia cu esenta de rom. Pregatim niste forme de briose din silicon ( sau tava de briose) si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus.


Le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor. Temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam pana sunt bine coapte, cam 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate! Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Le scoatem din forme, apoi cu ajutorul unei lingurite le facem cate o scobitura.


Budinca:


Intr-un vas amestecam zaharul, praful de budinca si cateva linguri de lapte. Invartim bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de budinca. Dam focul la minim si lasam sa se ingroase. Tragem budinca de pe foc si adaugam untul. Amestecam usor cu telul si lasam 5 minute sa se racoreasca.


Umplem un pos cu budinca si cu ajutorul sau umplem gaurile ce le-am format la briose. Le decoram cu floricele din ciocolata.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (82)

monik80 1

21.03.2015, 07:48

Rocsi 1

21.03.2015, 21:55

Monik

-Licurici- 1

07.04.2017, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si gem de caise