Tarta de fructe in caramel

de Steel79 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 3203 vizualizari

 

Tarta de fructe in caramel

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe in caramel:

Se spala si se curata merele de coaja, apoi se taie felii semiluna. Intr-o tava se presara un strat de zahar pe toata suprafata acesteia si se aseaza pe aragaz la foc mic sa se caramelizeze.


Cand zaharul a devenit maroniu si lichid se adauga merele , intorcandu le cu o spatula pana cand acestea se acopera cu un strat de caramel. Separat intr-un bol, albusurile de la cele opt oua se bat spuma, impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca bine cu ulei. La sfarsit se combina spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se adauga faina progresiv, rasfirata peste compozitie ca o ploaie. Se adauga deasemena plicurile de praf de copt si cel de zahar vanilat.


Compozitia omogenizata se toarna in tava cu merele caramelizate si se introduce la cuptor aproximativ 30 min.


Tarta gata coapta se aseaza pe o farfurie intinsa rasturnand pur si simplu tava.


Se poate servi cu frisca sau inghetata deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se folosesc fructe tari (  mere , nectarine, prune ...) pentru a rezista la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (106)

diaconta 1

22.12.2011, 08:45

Steel79 1

22.12.2011, 20:38

multumesc frumos de urare Kamy!

diaconta 1

23.12.2011, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane