Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata

de merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Sep 2012 | 1789 vizualizari

 

Am primit zilele trecute niste flori galbene frumoase de-mi venea sa le mananc, dar le-am pus in vaza si am incercat sa le reproduc din aluat de foietaj cu carne tocata si legume, rulate in felii de bacon.
Nu stiu ce ii va impresiona pe baieti, forma sau gustul :))

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 cutie ciuperci conservate(350 gr)
  • 1/2 Kg carne tocata amestec(porc, vita)
  • felii de bacon
  • 1/2 pachet aluat de foietaj Bella
  • marar
  • cimbru
  • oregano
  • putin Ketchup facut in casa
  • piper macinar
  • sare
  • 2 oua
  • putin ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata:

Legumele le-am curatat si tocat marunt si le-am inabusit putin in apa cu ulei, apoi am pus ciupercile scurse bine si tocate marunt, carnea tocata, am asezonat cu condimente si sare si am lasat pe foc pana s-au patruns toate bine.


Le-am ridicat de pe foc, le-am pus intr-o sita la scurs si le-am lasat la racit.


Feliile de bacon le-am pjajit putin pe o parte si pe alta in ulei si le-am pus si pe ele la scurs.


Am pus doua oua in amestecul de carne si legume, dupa racire si putin marar tocat.


Aluatul, decongelat l-am intins si l-am taiat in 8 patrate. L-am asezat in forme de briose, formand marginile in jos ca niste petale de floare, am pus feliile de bacon de jur imprejur si in mijloc amestecul de carne cu legume pana la baza formei. Am dat la cuptor la 180 grade, pentru 35 minute.


Se pot servi cu ketchup sau fara, dupa preferinte.


Eu deja stiu ca un baiat va manca cu ketchup si unul fara pentru ca ei de mici au vrut sa se diferentieze inclusiv prin preferintele culinare :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mamaieelena 1

23.09.2012, 21:20

buneeeeeeee

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:37

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 20:00

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32