Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Sep 2012 | 3830 vizualizari

 

Am primit zilele trecute niste flori galbene frumoase de-mi venea sa le mananc, dar le-am pus in vaza si am incercat sa le reproduc din aluat de foietaj cu carne tocata si legume, rulate in felii de bacon.
Nu stiu ce ii va impresiona pe baieti, forma sau gustul :))

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 cutie ciuperci conservate(350 gr)
  • 1/2 Kg carne tocata amestec(porc, vita)
  • felii de bacon
  • 1/2 pachet aluat de foietaj Bella
  • marar
  • cimbru
  • oregano
  • putin Ketchup facut in casa
  • piper macinar
  • sare
  • 2 oua
  • putin ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata:

Legumele le-am curatat si tocat marunt si le-am inabusit putin in apa cu ulei, apoi am pus ciupercile scurse bine si tocate marunt, carnea tocata, am asezonat cu condimente si sare si am lasat pe foc pana s-au patruns toate bine.

Le-am ridicat de pe foc, le-am pus intr-o sita la scurs si le-am lasat la racit.

Feliile de bacon le-am pjajit putin pe o parte si pe alta in ulei si le-am pus si pe ele la scurs.

Am pus doua oua in amestecul de carne si legume, dupa racire si putin marar tocat.

Aluatul, decongelat l-am intins si l-am taiat in 8 patrate. L-am asezat in forme de briose, formand marginile in jos ca niste petale de floare, am pus feliile de bacon de jur imprejur si in mijloc amestecul de carne cu legume pana la baza formei. Am dat la cuptor la 180 grade, pentru 35 minute.

Se pot servi cu ketchup sau fara, dupa preferinte.

Eu deja stiu ca un baiat va manca cu ketchup si unul fara pentru ca ei de mici au vrut sa se diferentieze inclusiv prin preferintele culinare :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mamaieelena 1

23.09.2012, 21:20

buneeeeeeee

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:37

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 20:00

arata bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitive reci